De allra flesta säger hummus, men i Damaskus bär den världsberömda kikärtsröran inget annat namn än mosabbaha. Hos Shamiat serveras du en hummus eller en mosabbaha som är hemlagad från början till slut. Med ett recept som bannlyser varje konserverad kikärta är det en självklarhet att ta den tid (cirka 15 timmar) som krävs från att kikärtorna läggs i blöt tills de är klara att kokas och sedan mixas med citron, vitlök och tahini. Prova och du får en smak av hur det är att bjudas på mat hemma i Damaskus. Här serveras hummus eller mosabbaha i alla hem, vid alla tillfällen, så även på Södra Förstadsgatan 78.

Varför ska du beställa Shamiats hummus?

För att du längtar efter äkta matlagning gjord från grunden. Det finns få, förmodligen bara en restaurang i Malmö som kan servera en äkta hummus. Du äter den hos oss på Shamiat.

Kombineras bäst med:

Allt. Är given i din meze eller som extra rätt bredvid fatteh. Du kan också äta den tillsammans med bröd och njuta av hur livet blir lite enklare och mycket gladare. Beställer du catering från oss  kan du vara helt säker på att du bjuder på Malmös godaste hummus.

Hungrig? Boka bord eller se vår meny

Vill du få mer matinspiration? Se vår blogg.