Frukost, lunch eller som en sidorätt till middagen? Manakish har många roller att fylla i den syriska måltiden och en rekommendation är att inte hoppa över dessa fantastiska bröd med olika sorters fyllning. Det syriska tunnbrödet manakish är grunden allt vilar på – och med olika kryddfyllningar har du ett perfekt brunch- eller frukostalternativ. Annars är varianten med akawiost, ägg och persilja en av de mest populära – och specifik för Damaskusregionen. Prova också mohmmara med ost och köttfärs eller fatayer som ger dig den perfekta blandningen av ost och oliver. Manakish serveras vikt eller i bitar, och det går att säga att det liknar pizza, men det vore också att förminska ett av den syriska matkulturens godaste tilltugg.

Hungrig? Boka bord eller se vår meny

Varför ska du beställa manakish?

Det är en perfekt förrätt, en perfekt sidorätt och en rätt som alltid har en variant som passar. Det går inte att bli trött på manakish.

Kombineras bäst med:

Manakish blir en vinnare när du vill ha ett större meze, men se till också till att ha brödet nära när du äter makloubeh, mshackale eller fatteh. Vill du få mer matinspiration? Se vår blogg.

Hungrig? Boka bord eller se vår meny

Vill du få mer matinspiration? Se vår blogg.