I grunden en palestinsk och libanesisk maträtt som har serverats i regionen Levanten i århundranden. (Visste du Levanten är ett område som täcker förutom forna tiders Turkiet också Syrien, Libanon, Palestina, Israel och Jordanien?) Makloubeh är allt som är syrisk matkultur – det goda riset, lamm, färskost och fräscha grönsaker – allt steks, läggs i en viss ordning i en skål och välts inför servering upp och ned. Hos Shamiat serveras den antingen med lammkött eller med svagt rökta aubergine. Bered dig på en fullmatad måltid som innehåller värme, krydda och matglädje.

Hungrig? Boka bord eller se vår meny.

Varför ska du beställa makloubeh?

Om du vill äta en rätt som sammanfattar hela det syriska köket så är makloubeh perfekt. Du får en fullständig måltid med fantastiska smaker.

Kombineras bäst med:

Makloubeh klarar sig helt klart på egen hand, men prova gärna att kombinera med en fasoulia eller tabbouleh så får du dessutom goda och fräscha grönsaker till.

Hungrig? Boka bord eller se vår meny

Vill du få mer matinspiration? Se vår blogg.