Rykten gör gällande att de hemmafruar i medeltidens Damaskus som inte ville eller kunde laga mat tillräckligt bra, fick sina män eller sina betjänter att köpa hem färdiglagad mat. En av de mest populära rätterna som såldes på marknaden var kafta. Idag finns kaftan i det libanesiska köket, precis som det turkiska och det syriska – alla har sin version. Med rätt handlag blir den här kända nötfärsrätten saftig med smaker som slår alla dina förväntningar, annars lätt trist och torr. I köket på Södra Förstadsgatan 78 tillagas kafta med lök, persilja, granatäpple, röd paprika, melass och tomat, förutom nötfärs av bästa kvalitet. Rätten serveras het, direkt ur pannan och med bröd för att doppa i spadet så att du kan njuta mer av den hemliga kryddblandningen och de helt unika smakerna.

Hungrig? Boka bord eller se vår meny

Varför ska du beställa kafta?

Detta är en rätt för dig som älskar vällagade och saftiga kötträtter med mycket smak. Kafta passar perfekt som en del av meze när du vill bjuda på fest. Du vet väl att Malmös bästa syriska restaurang erbjuder catering?

Kombinera bäst med:

Tabbouleh för att ge köttets kryddning fritt spelrum, men lägg också till fasoulia och bulgur så har du en festmåltid att minnas. Bröd att doppa i pannan är ett måste. Vill du få mer matinspiration?

Hungrig? Boka bord eller se vår meny

Vill du få mer matinspiration? Se vår blogg.