Utan tabbouleh kan du servera vad som helst och det skulle inte kännas som syrisk matkultur. Det kan låta som en överdrift och den här salladen kan vid första anblicken se anspråkslös ut, men den är helt avgörande för det syriska köket. Hos oss på Shamiat görs den, precis som alla andra rätter du serveras, från grunden och med stor kärlek. Rätten består av persilja, bulgur, citron, vitlök och tomat. Hackningen av persiljan är av största vikt för hur rätten både smakar och känns – tillsammans med citronen och vitlöken får du en smakupplevelse utöver det vanliga. Dessutom är tabbouleh inte bara god i sig, den får också andra rätter att visa alla sina fördelar. Den höjer och förstärker, renar och retar din aptit och dina smaklökar så att du kan njuta av allt gott som Malmös bästa syriska restaurang serverar.

Hungrig? Boka bord eller se vår meny

Varför ska du beställa tabbouleh?

För att den är en klassiker och grunden i den syriska matkulturen, men också för att den är den perfekta sidorätten. Den passar till allt och ser till att hela din matupplevelse blir bättre.

Kombineras bäst med:

Tabbouleh kan du kombinera med allt på Shamiats meny. Den är självklar när du vill ha meze, men också värd sina smaker i guld när du äter makloubeh eller kabse.

Hungrig? Boka bord eller se vår meny

Vill du få mer matinspiration? Se vår blogg.